Geplaatst in Blog, Leren met VR, Onderwijs, Virtual Reality

Virtual Reality ideeën voor in de klas

De Google Cardboard is tegenwoordig overal te verkrijgen: loop de Action binnen en je kunt ze al voor een paar euro aanschaffen. Dit maakt de drempel om Virtual Reality in de klas te gebruiken voor menig docent lager. Waarvoor kun je nu zo’n Google Cardboard gebruiken? Er zijn legio manieren om Virtual Reality in te zetten in de klas, hieronder alvast zeven; 

  1. Ga op een virtuele excursie – Google heeft afgelopen zomer een App vrijgegeven genaamd Expedities. Deze App geeft jou als docent de mogelijkheid om de leerlingen mee te nemen naar veel plaatsen over de hele wereld. Als docent kies jij de locatie en het uitzicht, waarna de leerlingen met de Google Cardboard er kunnen rondkijken. 
  1. Wandel door de straten van de wereld – Met behulp van de Google Street View App, kun je allerlei 3D-panoramische foto’s van over de hele wereld bekijken. De leerlingen kunnen duizenden plaatsen over de hele wereld bezoeken, slenterend door de straten, de omgeving in zich opnemen met de Google Cardboard. 
  1. Bekijk 36o graden video’s – Youtube heeft een mega collectie aan 360-graden video’s. Zorg dat de Google Cardboard App op je apparaat staat. Zoek in de Youtube App naar een ‘360 video’ en gebruik vervolgens de Google Cardboard. Ontdek de grootste achtbaan van de wereld, zwem onderwater met de wildste vissen of zit op de eerste rij tijdens een parachutesprong, daarbij zijn er tig bedrijven die rondleidingen aanbieden in volledig 360 graden view. 
  1. Ga op avontuur met Discovery – De makers van de Discovery Channel hebben een grote collectie aan educatieve virtuele ervaringen. Neem een kijkje in de nieuwste auto’s of ontdek hoe het leven in de jungle is. 
  1. Maak je eigen 3D-foto’s – Gebruik de Cardboard Camera App om zelf foto’s te maken voor de Google Cardboard. Maak foto’s van de stageplek of misschien van plaatsen die de leerlingen hebben bezocht. Daarbij kan je ook audio opnemen bij de foto’s waardoor een rondleiding geven met behulp van de gemaakte foto’s tot de mogelijkheden behoren. 
  1. Breng natuurkunde tot leven – Er zijn tal van Apps die levendig de begrippen potentiële en kinetische energie en de krachten die daarbij horen kunnen illustreren. Denk bijvoorbeeld aan alle virtuele achtbanen die te bekijken zijn. 
  1. Ga op reis in het menselijk lichaam – Met behulp van de App InBody VR kun je een kijkje nemen in het menselijk lichaam. Zie hoe de hersenen er van binnen uit zien, hoe een bloedcel door het lichaam reist of hoe gewrichten zijn opgebouwd. Het is allemaal mogelijk met behulp van de Google Cardboard. 

Deze lijst is slechts een opstapje in de wereld van Virtual Reality, de VR wereld is enorm groot en groeiende, van tijd tot tijd zal ik dan ook hierop terugkomen. 

 

Auteur:

Onderwijs - ICT - Copywriter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s