Geplaatst in Blog, Leren met VR, Onderwijs, Virtual Reality, Workshops

Tussen Paarden en 3D-brillen…

Dwalend door Leeuwarden (Fr), denk ik terug aan de e-mail die ik eerder deze week heb gekregen. Het zou qua parkeren mission impossible worden, maar er zijn uitwijkmogelijkheden. Een van die mogelijkheden vond ik raar klinken, parkeren onder zonnepanelen…. kon me er niet echt een voorstelling bij maken. En dan zie ik ze, de zonnepanelen, blijkbaar ben ik de enige die dat besluit heeft genomen.  Ik parkeer mijn bolide dan ook netjes vooraan. Pak mijn box vol brilletjes en begin aan de wandeltocht. Twee bruggetjes en een parkeerplaats verder, schuifel ik de schuifdeuren “Van Hall Larenstein” binnen. Check vluchtig de bordjes, geen Nordwindcollege.

Gelukkig ben ik net een postduif en besluit in de richting te lopen waar ik net mijn rondjes parkeerplaats-zoeken reed. Na aanmelding, word ik richting mijn workshopruimte geleid. Een leslokaal vol fleurig gekleurde tafels. Een computeropstelling die me terugneemt naar mijn HBO-tijd. Installeer mezelf, maar krijg de vraag of ik me nog kan verhuizen en zeg:” prima, geen probleem”

Hop, zo ben ik op weg naar het Paardenlokaal. (Nooit geweten dat zo’n lokaal bestaat, maar met twee ‘knollen’ in het lokaal, de ene wat luchtjes gekleed (skelet) en de andere wat donker ingesteld (zwart) valt al snel het kwartje). Aangezien ik, na mezelf geïnstalleerd te hebben, tijd over heb, ga ik de krantenknipsels aan de muur maar eens lezen. Best interessant zo’n Paardenlokaal. De eerste groep druppelt binnen, ze zijn ook zoekende geweest, net als ik eerder. Het schept een band. De groep is nieuwsgierig, enthousiast en wil graag meer weten. De meeste vragen heb ik naar tevredenheid kunnen beantwoorden. Al vlug is het pauze. Met de stroom mee loop ik naar het andere gebouw en een heerlijk bekertje melk en een peer is de buit. Echt honger heb ik niet. Aangezien mijn kleine manneke thuis ziek is, bel ik even met het thuisfront. Er is nog geen verandering maar gerustgesteld loop ik het gebouw weer binnen. Als de tweede groep na de pauze binnen druppelt, besef ik me hoe vruchtbaar zo’n algemene studiedag tussen verschillende scholen kan zijn. Er komt een erg diverse groep mensen binnen, oude rotten, directie, administratiemedewerkers maar ook jonge enthousiastelingen.  In de ochtend was dit ook het geval, het doet me goed. Deze nieuwe snufjes zijn er niet alleen voor de jonge enthousiastelingen in het onderwijs, ze zijn bedoeld voor iedereen. Docenten maar ook onderwijs ondersteund personeel weten na het meedoen met de workshop meer over Virtual Reality.

“De leukste workshop van de dag” hoor ik iemand zeggen terwijl ze de ruimte verlaat. Stilte blijft achter, op de gang bruist een menigte van koffie drinkende mensen. Ik ruim mijn spulletjes op, pak mijn box in, trek mijn jas aan en loop richting de aan/afmeldbalie en eenmaal afgemeld baan ik me een weg door de keuvelende mensen. De voettocht terug naar mijn auto begint: eerst de hal, dan de aula door om vervolgens een parkeerplaats, twee bruggetjes en een lange weg te passeren.

Terwijl ik in de kou loop, verrast mijn eigen kortzichtigheid me. Nog nooit eerder was ik in Leeuwarden geweest, op school kreeg ik altijd te horen dat er in Leeuwarden niks te beleven is. Maar veel gebouwen zijn er speels en interessant. De mensen zijn leergierig, open en interessant, tenminste diegene die ik ben tegen gekomen. Hoezo is er niks aan in Leeuwarden? Het is super, het leeft… en nu zijn ze ook nog eens virtueel actief!

 

Auteur:

Onderwijs - ICT - Copywriter

Een gedachte over “Tussen Paarden en 3D-brillen…

  1. Hoi Britt

    Verfrissend en leuk om te horen hoe een externe Leeuwarden en in het bijzonder Nordwin College heeft ervaren. Dank voor je inspirerende workshop!
    groet,
    Kees Bruin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s