De Sandwich Robot…

In alle vroegte pak ik vanmorgen een pak hagelslag, een brood, een bord en een mes in mijn tas. Toegegeven..niet de meest dagelijkse middelen om mee te nemen naar school. Op school is het nog even speuren naar de boter, zonder dat kunnen we anders geen boterham hagelslag smeren. Deze week is het projectweek met als thema ‘programmeren unplugged’. 

Vandaag mogen de leerlingen in tweetallen een programma schrijven voor de Sandwich Robot, die als alles goed gaat, een boterham met hagelslag zal smeren en opeten. In eerste instantie is er onrust en de grote vraag die heerst….”wat moeten we doen?” Maar na een kleine aanwijzing gaan ze voortvarend aan de slag:overleg, nadenken, uitproberen en elkaar corrigeren overheerst in de klas. Het is een heerlijke atmosfeer om in te werken. Ze zijn druk, heel druk maar ze zijn vooral erg druk met de opdracht bezig. 

Tijdens de generale repetitie,  waarbij ik de “Sandwich Robot” mag spelen, ontstaat er al snel een ‘error’. Dit biedt nieuwe inzichten waar ze meteen mee aan de slag gaan. Ze zijn gedreven, ze willen het persé goed hebben. Ze willen de Sandwich Robot foutloos programmeren. Oké, er is ook een tweetal dat gewoon heel erg honger lijkt te hebben en dus ook het programma herschrijft zodat de Sandwich Robot uiteindelijk bij hen uit zal komen om de boterham te brengen. Hilariteit alom, alleen al bij het schrijven van het programma. 

Voor mij is het eindresultaat niet belangrijk, het samenwerken en overleg voeren wat de ze doen, om het juiste programma te schrijven vind ik veel belangrijker. Natuurlijk mogen ze mij, de Sandwich Robot, besturen met het door hen geschreven programma. Wat een smerig lokaal, half met boter gesmeerde boterhammen en hoopjes hagelslag te weeg brengt. 

Het schept ook verbazing, want een Robot kan toch niet ‘zo dom’ zijn…. 

 

Advertenties

2 gedachten over “De Sandwich Robot…

Voeg uw reactie toe

  1. Britt, wat schrijf je toch altijd mooi en leuk. Soms ontroerend of herkenbaar. (Of beide)
    Ditmaal een mooie kijk in jouw wereld als docent. Leuk om daar een beetje deelgenoot van te zijn. (Het beroep uitoefenen wat voor mij niet weggelegd was 😜)
    Ik wens je veel mooie lessen en een fijne toekomst met je gezin.
    Liefs, je oud klasgenootje Ilse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑