Je koelkast is een D-dos aanvaller….

De hackende leerling….. het onderwerp is momenteel booming business. Alleen al in mijn regio komen D-Dos-aanvallen met enige regelmaat voor. 

Is strafrecht de juiste oplossing? Jeugdstrafrecht misschien, aangezien het meestal weer geschrapt word als ze 18 jaar zijn geworden. De kids die gaan hacken hebben vaak het gevoel dat ze onaantastbaar zijn in de echte wereld. Er bestaan hacker spaces online, een soort van verenigingen voor hackers. Daarnaast heb je ook een soort van WarGames, zoals je ook in oude Shootergames kan vinden zoals Capture the Flags. 

Zoiets vinden leerlingen vaak al geniaal, omdat ze juist daar de waardering krijgen voor hun kunnen. Al gaat het hier om aandacht of punten die ze kunnen verzamelen. Eigenlijk moeten we leerlingen gaan informeren, of misschien wel beter gezegd gaan waarschuwen dat het allemaal niet zo rooskleurig is als het vaak wel lijkt. Bijna alles word gelogd, vastgelegd en doorgeven. Ja daar zijn omleidingen voor, die de kids ook weten te vinden. Maar wat als ze wel worden gespot, dan zijn de gevolgen vaak vele male groter dan word gedacht. Die kids kunnen hun energie misschien veel beter steken in hun vaardigheden tonen op een ethische manier. 

Heb je wel eens nagedacht over het feit dat je koelkast een D-dos aanvaller is, aangezien je tegenwoordig omringd word door slimme apparaten die allemaal aangesloten zijn met internet met hun eigen IP-adres. 

Ik zie het al helemaal voor me: mijn koffieapparaat op on-tijden koffie gaat maken, de temperatuur in mijn huis ‘chilling’ word gemaakt om tot slot mijn verlichting te laten flippen omdat er gebruik gemaakt word van de Phillips verlichting die via de telefoon te bedienen is. Laten kids leren hoe ze hun kennis beter kunnen inzetten voor ‘Ethical Hacking’ en ‘Hacking Games’ in plaats van Ddossen…. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑