Wist je dat…… Amsterdam een van de meest afgelegen eilanden is?

 

Het is een van de meest afgelegen oorden ter wereld. Tenminste voor mensen. Aangezien het enorm ver van vasteland verwijderd is. Het is een belangrijke broedplaats voor oceaanvogels, zeeolifanten en de Amsterdam-albatros. Het is dan ook een van de weinige eilanden in de Zuidelijke Indische Oceaan waar bomen groeien. Er wonen welgeteld rond de 25 mensen, dus ongeveer een klas vol. Meer mensen wonen er niet. Dus dat je er misschien niet van gehoord hebt, kan dus kloppen. Het eiland ligt precies tussen Afrika, Azië, Australië en Antarctica in, met elk continent meer dan 3000km verwijderd. Het heeft een ovale vorm van 10 bij 7 kilometer. Het is eiland is ontstaan door een vulkaan die zich momenteel al meer dan een eeuw rustig houd.

 

Op weg naar Java trof Van Diemen het eiland aan en hij vernoemde het naar zijn schip, Nieuw Amsterdam. Nederlanders bleven door de jaren heen af en toe aanmeren bij het eiland om op zeehonden te jagen. Uiteindelijk kwamen er wat Fransen langs die besloten om het eiland te annexeren. De fransen maakten er een onderzoek-basis voor verschillende doeleinden. Daar wonen ongeveer 25 mensen, voor de rest is het eiland nog een grote wildernis.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑