CodeUur

In de auto naar huis zit ik zondag beetje op Facebook rond te dwalen. Daar ben ik lid van de hoogbegaafd ICT groep, kom een advertentie over CodeUur tegen.
10.000 kinderen tegelijk programmeerles geven is een uitdaging, en daar kunnen we alle hulp bij gebruiken. Dit kan financieel zijn, maar ook bijvoorbeeld door scholen of gastdocenten aan te melden. Geïnteresseerd?
Geïnteresseerd lees ik verder. Nog in de auto geef ik me op. Hoe tof kan het zijn om een nieuwe generatie coders en hackers te laten zien hoe tof programmeren is. In principe is dat hele doel van CodeUur. Het gaat om een initiatief om de kids van de basisschool digitaal vaardiger te maken door ze te leren programmeren. Laat ik nu zelf zo’n wizzkid zijn die als kind al bezig was met programma’s hacken, aanpassen en ja, ook als kleuter gekopieerde floppy disc spelletjes doorverkopen. (Foei foei)
De vraag was er of ik vrijdag 14 oktober een uurtje les zou willen geven in programmeren voor CodeUur op een basisschool bij mij in de buurt. Het klonk voor mij als muziek in mijn oren. Tegelijkertijd borrelen er vragen in mij op, zouden de leerlingen het wel leuk vinden. Hoever zijn leerlingen met digitale vaardigheid? Wat als ze er niks mee te maken willen hebben?
Nu mag ik op vrijdag 14 oktober les gaan geven op een basisschool bij mij in de buurt, op fietsafstand zelfs. De school waar volgend jaar mijn oudste zoon zijn schoolcarrière waarschijnlijk zal starten. Ik ben benieuwd.
Doe je ook mee?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑