Einde van de vakantie nachtmerrie…

Elk jaar weer opnieuw aan het begin van het schooljaar schrik ik wakker in de nacht. Kan ik het nog wel? Sta ik straks niet met mijn bek vol tanden voor de klas? Eerlijk gezegd gebeurd het na elke vakantie, maar na de zomervakantie is het het ergst. Allereerst lig ik altijd wakker, “Candy Crush” spelen tot de frustratie is toegeslagen als ik een level niet kan halen. In de nacht begin ik te dromen, allereerst vergeet ik waar mijn school is. Als ik mijn school gevonden heb, weet ik niet meer welk lokaal ik les geef. Dit terwijl dit al jaren hetzelfde lokaal is. En dan de eerste les…..

Meestal gaat het om mijn mentorklas waarmee ik kennis maak. Geen woorden komen uit mijn mond, als een doofstom iemand sta ik voor de klas te wachten. De leerlingen worden onrustig en op het moment dat het lokaal afgebroken word, schrik ik wakker.

Met lood in mijn schoenen rij ik richting school in de auto krijg ik weer zin, yes een nieuw jaar, met nieuwe kansen. Eenmaal aangekomen op school vind ik zonder moeite mijn lokaal. Om uiteindelijk ook mijn klas te ontmoeten. Het gaat als vanouds, de klik met de klas is er gelukkig snel. Een leuk, bruisende en vooral leergierige brugklas zit voor mijn neus. Die avond kom ik thuis, als ik in bed lig begin ik weer te malen. Morgen geef ik voor het eerst aan een tweede klas les, alle leerlingen onbekend. Zullen ze me aardig vinden? Kan ik ze wel aan? Kan ik het nog wel? De vragen dwalen weer in mijn hoofd.

Die ochtend begin ik met Mens en Maatschappij in een 2de klas op het vmbo-bk, een moeilijke klas word me toegefluisterd als ik richting mijn lokaal loop. Bij de deur wacht ik ze op, een voor een komen ze binnen. Allen met een grote glimlach. Heerlijk lesje gedraaid over de verschillende landschappen in Nederland. Ze geleerd dat er pontjes in Nederland varen en dat ik elke ochtend en middag met zo’n pontje naar huis ga. Mijn dag verloopt heel soepel, de slag heb ik weer snel te pakken. Zie de leerlingen dollen in de gang, ook als vanouds. Als ik mijn boterham pak om in de pauze te gaan surveilleren, weet ik dat het schooljaar weer echt is begonnen. Gelukkig maar, want de vakantie was ik wel klaar mee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑