Verstoppetje 2.0

Kom we gaan tv kijken, zegt Manlief tegen mij. Het is tegen 22u ’s avonds, de laatste anderhalve week hebben we eigenlijk geen tv gekeken. Maar het word een beetje fris onder de veranda, daarnaast is er een mooie film op, dus maar eens kijken met replay-tv. Eenmaal binnengekomen, is nergens de afstandsbediening te vinden. Ineens herinner ik me dat de peuter in huis tv wilde kijken, maar het niet van ons mocht. Daarop is hij vlak voor het slapen gaan best boos geworden. Nu is het zijn wraak. Hij geen tv kijken, dan wij ook niet tv kijken. We gaan zoeken, met zaklamp in de hand onder de bank kijken, onder de kasten. In de kasten. Tussen het speelgoed, tussen de kussens, in de lades van de keuken. Overal zoekend naar de afstandsbediening. Na ruim 30 min zoeken wil Manlief de peuter zelfs van zijn bed lichten om hem te vragen waar de afstandsbediening is, maar dat lijkt me niet zo goed idee. Nu zitten we hier met z’n tweeën op de bank, te denken waar hij de afstandsbediening gelaten kan hebben. Geen enkel idee. Dan halen we de hele bank maar uit elkaar, hij moet per slot van rekening tot ergens zijn. En ja hoor, onder de zitkussens van de bank lag de afstandsbediening. De volgende morgen, vraag ik de kleine boef waar hij de afstandsbediening heeft gelaten. Hij loopt zonder te blikken of te blozen zo naar de bank. Graait met zijn handjes onder de kussens. Kijkt daarna verward mij aan…. “Mommy it’s gone……” een schaterlach ontsnapt me…. heerlijk jonk is het ook!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑