Magische gadget…

Ok stel je nu eens voor, je hebt magische technische vaardigheden kregen om een gadget te bouwen. Het mag over alles gaan wat je maar zou willen? Wat zou jij dan bouwen? 

Als je praat over een het maken van een gadget, denk ik eerlijk gezegd meteen aan een robot of machine. Maar als ik er het woord magisch voor plag, dan is het eigenlijk iets wat buiten de menselijke macht ligt. Iets wat een mens nooit uit zichzelf zou kunnen bereiken. Anders was het geen magie. 


Door de dag heen worden we aan zoveel dingen, mensen, landschappen en andere zaken uit de wereld blootgesteld. Regelmatig had ik de behoefte om een moment wat ik zojuist heb meegemaakt vast te leggen. Ofwel eeuwig te vangen op mijn hersenvlies. Want het liefst wil ik die dingen blijven herinneren, opnieuw beleven en terug kunnen halen. Maar helaas is dat niet mogelijk. Als ik mijn telefoon erbij pak om er een foto van te maken mis ik nog steeds dat moment, dat moment dat juist deze situatie zo bijzonder maakte. 


Eerlijkerwijs zou ik dus graag een gadget willen maken wat die momenten wel weet te vangen. Zodat je ze nooit zou kunnen vergeten. Het gaat dus eigenlijk om een technologie die zou helpen om momenten vast te leggen met onze ogen, of het nu gaat om foto’s of video’s. Het zou dan helemaal geweldig zijn als je die momenten digitaal zou kunnen delen met apparaten zodat je anderen ook onderdeel kan maken van dat moment. 


Natuurlijk realiseer ik me dat als er ooit zo’n gadget zou komen dat niemand meer een recht op privacy heeft want wie zegt er dat diegene waarmee je in gesprek bent, op dat moment jou niet aan het filmen of fotograferen is. Voor mezelf zou ik het graag willen ontwikkelen maar voor anderen houd ik het liever op de tekentafel…. 


Maar ja, het ging erom wat ik zou willen bouwen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑