Waarom maakt U ons aan het lachen?

Tijdens de eerste weken na de schoolvakantie, maak ik kennis met de nieuwe klassen. Op een gegeven moment vraagt een Somalische jongen mij plots “Mevrouw waarom maakt U ons aan het lachen?” de vraag verrast me, die had ik niet aan zien komen. Wat moet ik daar op antwoorden. Plots hoor ik mij zeggen. “Waarom zou ik jullie niet aan het lachen maken?” en al snel zijn we verder in de les. In de pauze erna, denk ik nog eens na over de vraag. Al vaker heb ik te horen gekregen dat ik misschien beter Cabaret had kunnen gaan doen. Maar ja ik houd niet van grote groepen en dat is als Cabaretière niet zo handig.  Maar ja, waarom maak ik de kids aan het lachen als het kan? Misschien komt het omdat ik leerlingen heb die een verschrikkelijke thuissituatie hebben of een verleden waar je liever niet over na wilt denken. Misschien komt het omdat school altijd serieus moet worden gezien. Lachen maakt mensen gelukkig. Het maakt dus mijn leerlingen gelukkiger als ik ze eens kan laten lachen. Daarnaast zorgt lachen ervoor dat mensen zich minder stressvol voelen. Tijdens die pauze was mijn conclusie uiteindelijk dat lachen gewoon goed voelt, dus waarom niet?
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑