Aurasma – Augmented Reality

Gedurende de laatste projectweek heb ik via een extern bedrijf, kennis mogen maken met de app Aurasma. Plots klap werd ik verliefd. De dagen die volgde, zag ik honderden mogelijkheden in mijn hoofd ontpoppen.

De gehele app houd zich bezig met “Augmented Reality” die je kan toevoegen aan afbeeldingen. De meeste mensen kennen QR-codes die je kunt scannen met je telefoon of tablet, waarmee je vervolgens een website of een afbeelding te zien krijgt. De app Aurasma brengt dit tot leven, het brengt namelijk de afbeelding die je scanned tot leven.
Je kan namelijk als docent van een afbeelding een “Trigger Image” maken. Je scant dan een afbeelding, bijvoorbeeld een blanco kaart van Frankrijk. Als je dit gedaan hebt, voeg je een gebeurtenis toe, een video, afbeelding of een animatie. Deze word dan over de afbeelding gelegd, ofwel als overlay gebruikt. Als je dit hebt gedaan, kan je de Aura uploaden.
Als een leerling nu met de app over de afbeelding “Trigger Image” scant, krijgt diegene de afbeelding, video of animatie zien, die jij eraan hebt gekoppeld. Je kan hiermee leerlingen iets laten vertellen over hun poster. De poster is de trigger image met een video over hun ervaringen. Of een youtube video gebruiken om over Frankrijk iets uit te leggen, als je de blanco kaart als trigger image gebruikt. Of als wiskunde docent kan je de rekensom uit de toets als trigger image gebruiken en de juiste oplossing in een Educreations video laten zien. Daarmee word nakijken door de leerling een stuk gedifferentieerder, kunnen terugkijken, ook op een later tijdstip.
Zoveel opties, teveel om op te noemen. Ik ga er zeker mee werken dit jaar en zal mijn ervaringen zeker gaan delen met jullie.
De Aurasma app kun je vinden in de Appstore en Google Playstore.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑