Apps in alle vormen en maten…

Apps zijn er in allerlei vormen en maten. Maar welke gebruik ik nou echt als docent? Dit jaar zijn we echt begonnen met Ipads in de complete onderbouw. Hierbij geef ik zelf Ipad scholing aan de docenten. Dit vooral om ze verder te helpen in de wereld van technologie. Maar wat wil ik dan ook daadwerkelijk toe gaan passen volgend jaar. Het afgelopen jaar bekijkend. Volgend jaar wil ik veelvuldig gebruik gaan maken van de volgende apps:

  • Studiekit: Puur alleen al om de methode via de app werkt. 
  • Popplet: Om mindmaps te ontwikkelen samen met of door de leerlingen. 
  • Blendspace: Om digitale lessen te maken. Denk aan YouTube filmpjes, webpagina’s en bestanden vanuit Dropbox of Google Drive. Daarnaast kun je de vakken ook vullen met eigen tekst, en is er ook de mogelijkheid om een korte quiz toe te voegen in een vak. De vakken zijn verplaatsbaar, zodat je makkelijk je digitale content kunt ordenen. Je kunt je ‘lesson’ uiteindelijk als canvas bekijken, maar hij kan ook als een soort full-screen diavoorstelling worden bekeken. 
  • Explain Everything: Om mijn lessen te flippen. De leerling thuis te laten werken aan de lessen. 
  • EDpuzzle: is een gratis tool waarmee video’s kunnen worden ingekort en voorzien van geluidopnames, open vragen, meerkeuzevragen en commentaar. 
  • Evernote: als notitie-app, werkt beter dan de geïntegreerde notitie-app van Apple. 
  • Classroom: Met deze app kun je digitaal opdrachten versturen en verzamelen, en profiteren van tijdbesparende functies zoals de mogelijkheid automatisch een kopie van een Google-document te maken voor elke leerling. Er wordt bovendien een Drive-map gemaakt voor elke opdracht en elke leerling om alles overzichtelijk te houden. Leerlingen kunnen op de pagina ‘Opdrachten’ bijhouden wat ze moeten inleveren en met één klik aan de slag gaan. Docenten kunnen snel zien wie het werk al wel of nog niet heeft ingeleverd en rechtstreeks en in realtime feedback en cijfers geven via Classroom. 
  • Google Earth: is gewoon handig, mooi en leerzaam. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑