Doelen stellen…

Tegen het einde van het schooljaar. Zoals elke schooljaar. Maak ik de doelen op voor volgend jaar. Wat wil ik bereiken? Wat wil ik verbeteren? Wat wil ik veranderen? Nog meer dan afgelopen jaar wil ik vakoverstijgend les gaan geven. Nog meer dan afgelopen jaar wil ik werken in vaardigheden ipv pure kennis. Maar vooral wil ik dichter bij de leerling komen te staan. Te vaak word er gedacht in fabriekmatig leren. Persoonlijk vind ik het helemaal niks. Iedere leerling die een stap binnen mijn klaslokaal zet, heeft recht op een persoonlijke benadering. Maar dit zou niet alleen bij mij moeten zijn, maar ook bij andere collega’s. Aankomend jaar ga ik ook rekenen geven. Een nieuw vak in mijn scala van vaardigheden. Zelf wil ik mijn rekenkunsten ook verbeteren. Momenteel sta ik al boven de leerling qua kennis, maar ik wil meer weten. Wil mijn kennis vergroten. Ook binnen mijn vakgebied, wil ik me verder verdiepen. Bezig houden met de materie, zodat het niet verzadigd raakt. In overleg gaan met vakgenoten, niet uit wantrouwen maar uit vertrouwen. Als laatste wil ik de Ipad meer en meer implementeren in mijn lessen. Flipping the classroom is al onderdeel geworden van mijn lessen, maar er kan meer met de Ipad. Er zijn nog tig mogelijkheden die ik voor mezelf verder wil ontwikkelen en gebruiken. Dus nu zo tegen het einde van het schooljaar. Maak ik een balans op en merk dat ik eigenlijk nooit echt tevreden zal zijn. Maar is dat wel zo slecht?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑