De gevaarlijke leerling

Een gevaarlijke leerling, de woorden komen me tegemoet. Het staat er toch echt. Of zie ik het nou verkeerd. In de aanloop naar de leerlingenbespreking, heb ik een extra informatieblad gekregen van de CITO. Het hele document bevat niks nieuws. Behalve de woorden “gevaarlijke leerling”. Hoezo gevaarlijk? Moet ik me zorgen gaan maken om mijn leven? Of gaat het om de leerling zelf? Is diegene gevaarlijk voor zichzelf? Of voor de school? Wat bedoelen ze met gevaarlijk? In het woordenboek staat; als iets of iemand gevaar kan brengen. Dus het is een leerling die gevaar kan brengen. Interessant. Eens kijken om wie het gaat. Owh, gaat het om hem. Apart. Een hele rustige jongen, die uiterst vriendelijk is. Altijd iedereen ondersteunt en helpt, daar waar nodig. Hij, gevaarlijk? Nergens kan ik vinden wat ze bedoelen met gevaarlijk. Ik geef het op. Kijkend naar de resultaten van de leerling doet hij het helemaal niet slecht, valt niet perse op. Toch is hij gevaarlijk. Omdat de resultaten volgens CITO misleidend kunnen zijn. Dus ik hoef niks te verwachten. Maar plots kan deze leerling gevaarlijk laag gaan scoren. Waarom word er niet bij verteld. Dus nu zit ik met een gevaarlijke leerling. Gelukkig houd ik wel van gevaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑