Rennend het weekend in…

Rennend over het schoolplein. De groep weet niet hoe snel ze weg moeten wezen. Na veel overleg onderling. Mogen ze blijkbaar een uur eerder weg. Hoe maak je kinderen blij. Nou met op tijd weekend kunnen vieren. Zo ook dus vandaag. De ene leerlingen stoot de andere aan bij het verlaten van het pand. Buiten word er nog snel wat geschreeuwd. Het gaat volgens mij over huiswerk. Wat ze nou wel of niet hebben aankomende week. Maar eenmaal op de fiets. Horen ze niks meer. Doof voor de omgeving. Blik op oneindig. De computer roept. De playstation? Of is het misschien een andere activiteit. De leerlingen rennen niet alleen. Snel zie ik een collega de benen nemen. Zonder rode map. Zonder om te kijken. Weekend. Het blijft een magisch iets. Iedereen zit vol plannen. De meeste zijn vrij. De leerlingen in mijn klas kijken naar buiten. Hun willen ook rennen. Willen ook weekend vieren. Maar ze mogen nog een uur. Blikken zeggen genoeg. Als ze konden doden dan deden ze het. Ok, misschien is dat wat drastisch. Bij gym komen ze haast niet van hun plaats. Maar hiervoor, willen ze echt wel rennen. Sportief het weekend in. Ik wil ook rennen. Nog een paar uur…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑