Examenstress…

Zo. De laatste examens zitten erop. Eens even kijken. Hoe hebben de leerlingen gescoord? Nog 2,5 week tot de uitslag. Eerste correctie eerst. Daarna de tweede correctie. Of is het toch andersom. Dat willen ze tenminste. Zelf vind ik het een goed idee. Maar examenstress is er sowieso. Typ het woord maar eens in bij Google. Je vind talloze manieren om deze vorm van stress te bestrijden. Gek genoeg staat er nergens iets over examenstress onder docenten. Collegae die zich stilletjes terugtrekken. Of juist midden in de aula gaan zitten. Allemaal met een rode map voor hun neus. De magische rode map. Ok, soms is hij groen of blauw. Maar bij ons is hij rood. Terwijl ik dit schrijf, wacht ik op mijn 2decorrectiewerk. Blijkbaar nog niet gearriveerd. Balen, nu moet ik het na het weekend doen. Normaal geen probleem. Maar dit heb ik liever achter mij liggen. Ieder jaar hetzelfde riedeltje. Ieder jaar toch weer vragen, waar ik toch ook al weer moest ondertekenen. Ik weet het wel. Maar dubbel checken kan nooit kwaad. Toch? Maar de examens zitten er weer op. De leerlingen zitten nu thuis in het zonnetje. En ik? Ik mag nog even een aantal examens nakijken, bespreken en ondertekenen. De laatste loodjes.  
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑