Wereldwaterdag 2015

Vandaag is het wereldwaterdag, vanmorgen op de kinderboederij lees ik het formulier door. De drinkbakken moeten alle ververst worden. Sommige drinkbakken zit gewoon kraakhelder drinkwater in, het is zonde om het weg te gooien om nieuw water in te doen. Als je gaat bedenken hoe weinig water er in sommige landen te vinden is, maar hier in Nederland, kan ik de emmers water leeggooien op het gras om er vers water in te doen. Uiteindelijk vertik ik het om te doen, vind het niet juist. Maar eerlijkheidshalve wist ik toen nog niet dat het wereldwaterdag vandaag was. Op twitter kom ik allerlei berichten tegen, zoals het schoonmaken van water, maar ook bijvoorbeeld over de bescherming tegenover hoogwater. Want ook dat leid tot problemen in verschillende landen, zoals ook bij ons hier in Nederland. De IJssel ligt ongeveer in mijn achtertuin, elke dag loop ik er langs met de hond. Steeds vaker staat de IJssel hoger dan de oevers zijn. De hoogwatergeul die ze bij Heerde aan het maken zijn, moet ons redden van de overlast, maar op het moment dat de dijk hier zou breken, staat het water tot aan de eerste verdieping. Maar als ik ga kijken of ik hier in huis iets klaar heb staan voor hoogwater, nee, want het is per slot van rekening een ver van mijn bed show. Mensen moeten bewuster worden van de gevaren die water met zich mee brengt. Te kort aan water maar ook de overvloed ervan. Wereldwaterdag, ergens zonde dat het dit jaar op zondag valt. Van de week maar eens met de leerlingen over hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑